parallax background

BISCUIȚI DIN LEMN DE DIFERITE ESENȚE

Succesul afumătorilor Canadiene BRADLEY SMOKER™ este datorat biscuiţilor.
Aceştia sunt realizaţi din lemn tocat la o anumită densitate. Un întreg proces tehnologic precis este necesar producerii biscuiţilor.

Aroma emanată în timpul precesului de afumare este influenţată de varietatea de biscuiţi folosită:
Aninul şi arţarul dau o aromă bogată şi distinctă fructelor de mare, jambonului şi slăninii.
Aroma puternică şi distinctă a lemnului de mesquit şi hicori este în mod curent folosită la afumarea cărnii de vită sau porc.
Mărul şi cireşul dau o aromă dulce şi fină în special cărnii de pasăre sau vânat.
Vezi ghidul aromelor pentru mai multe detalii.

Arderea unui biscuit odată la 20 de minute; acesta este secretul unui fum curat. Fiecare biscuit folosit, este împins uşor de către sistemul automat al generatorului într-un bol cu apă şi înlocuit cu unul nou. Ciclul continuă atât timp cât generatorul este încărcat cu biscuiţi. În timpul arderii aroma este produsă doar în primele minute. Odată ajuns la o temperatură specifică, lemnul poate lua foc şi înceapă a emite substanţe nocive precum gudron şi răşini. Acest lucru va distruge aroma şi calitatea produselor tale. Ajuns în acest stadiu lemnul arde incontrolabil şi poate avea chiar efecte devastatoare. Aşa că nu încerca să refoloseşti biscuiţii deja arşi din bolul cu apă.

O afumătoare cu 4 sau 6 rafturi arde un biscuit 20 de minute, astfel fumul este de patru ori mai curat decât în cazul oricărui substituent de pe piaţă, iar temperatura emisă este controlată, ceea ce nu permite produselor tale să se carbonizeze.

12 arome irezistibile, obţinute din lemn de esenţă tare. Fum consistent pentru o aromă perfectă de fiecare dată! Biscuiţii sunt concepuţi pentru a arde doar pană la stadiul de cărbune cu scopul de a nu emana gudron şi răşini.

SPECIFICAȚII

Biscuiţii BRADLEY SMOKER™ sunt realizaţi din lemn natural fără alţi aditivi dăunători. Testele realizate în laboratoarele Institutului de Tehnologie din British Columbia, Canada au demonstrat că fumul emis de biscuiţii Bradley este de patru ori mai curat decât cel produs de lemn în formă naturală sau alţi înlocuitori de pe piaţă.

99.98% lemn din arbori renumiţi şi pomi fructiferi
0.02% colagen - o substanţă naturală folosită pentru legare

Regulamentul privind exploatarea lemnului în Uniunea Europeană, obligă companiile care comercializează în mod legal produse realizate din lemn, să confirme provenienţa materiei prime. Reglementările sunt menite pentru a preveni practicile de exploatare forestieră ilegale. Toţi biscuiţii Bradley sunt supuşi acestui proces, indiferent dacă eşti distribuitor contractat de către producator sau nu.

Unii clienţi au solicitat statutul organic al biscuiţilor Bradley. Întrebările au fost puse către Soil Association, iar aceştia garantează că biscuiţii nu reprezintă un risc, cu toate că nu s-a eliberat nicio certificare care să demonstreze acest lucru. Orice persoană este liberă în a solicita mai multe informaţii privind studiul celor de la Soil Association.