parallax background

CUM FUNCȚIONEAZĂ

În continuare îți prezentăm principiul de funcționare al afumătorilor BRADLEY SMOKER™, ce sunt controlate electric iar pentru producerea fumului se folosesc biscuiți din lemn tocat din diferite esențe precum cireș, stejar, măr, arțar, nuc, anin, mesquite, hicori, amestec special, pacific, whiskey și stejar. Biscuiții sunt realizați din lemn tocat dintr-o singură esență, astfel încât aroma să fie puternică și pe deplin savurată. La fabricarea lor se folosește o presiune foarte înaltă și o cantitate insignifiantă de aditiv aimentar (colagen). Pentru a nu emana gudron, biscuiții sunt încălziți strict 20 de minute pe plita electrică, apoi printr-o nouă alimentare, biscuitul epuizat este eliminat și stins în apă.

Așadar într-o oră, afumătoarea BRADLEY SMOKER™ consumă doar trei biscuiți. Procesul de afumare al cărnii durează în medie 3 ore, iar la pește și fructe de mare o oră. De asemenea putem afuma în 20-30 minute brânzeturi, legume, fructe, în funcție de preferințele fiecăruia. Costul biscuiților pentru o oră de afumare este de aproximativ 9 lei și poate scade în funcție de aroma și cantitatea achiziționată. Consumul de energie electrică pentru producerea fumului și încălzirea cuptorului este de 525-625W/h.

parallax background
 
CARNEA, PEȘTELE PRECUM ȘI CELELALTE ALIMENTE TREBUIE ZVÂNTATE ÎNAINTE DE A FI INTRODUSE LA AFUMAT.
 

Putem afuma somon la 105°C timp de o oră, dar dacă dorim să mâncăm BIO atunci reducem temperatura la 50°C timp de patru ore iar apoi afumăm doar o singură oră.

De ce 50°C?
• Pentru ca să prevenim distrugerea enzimelor din carne.

Vrem să afumăm carne la 100°C - 130°C?
• Nu.</br >
• Cu afumătoarea BRADLEY putem folosi cuptorul la 70°C (să nu distrugem enzimele din carne) timp de 6-7 ore și afumăm doar timp de 3 ore.

Fumul produs de afumătorile BRADLEY este de patru ori mai curat decât la o afumătoare tradițională și de aceea le face să fie atât de apreciate pentru că prepara într-adevăr mâncarea noastră preferată BIO.
Controlul fumului și al temperaturii fac ca noi să obținem o calitate deosebită de fiecare dată a alimentelor preparate, în afumătorile BRADLEY.

SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM!

 • Nu trebuie să afumăm carnea în cantități mari, pentru că în timp se dezhidratează și nu mai poate fi consumată.
 • Este ideal să o păstrăm congelată și să o preparăm în afumătoarea BRADLEY în cantitățile pe care la consumăm în 2-4 săptamâni, pentru a fi suculentă, sănătoasă, proaspătă și cu multă savoare.
 • Întreținearea afumătorii este foarte simplă. Incinta se curăță imediat după utilizare cu un detergent de bucătărie pulverizabil, generatorul se curăță de eventuale resturi de biscuiți prin întoarcere, iar plita de ardere a biscuiților se curăță cu smirghel de granulație foarte mică.
 • Afumătoarea BRADLEY se folosește în locuințele individuale, pensiuni, zone acoperite (terase), magazii, neetanșe și lipsite de umiditate.
 • O folosim pe terase pentru că în partea superioară afumătoarea are un orificiu de evacuare cu sistem de obturare reglabilă, care poate păstra/ elimina fumul după placul utilizatorului.
 • Putem afuma alimentele după cum dorim, atât pe rafturi cât și vertical, agațate de cârlige.

SFATURI UTILE:

 • Pentru a crea o circulaţie a fumului în afumătoare, este bine să deschidem la jumătate şibărul de sus.
 • Este indicat în timpul procesului de afumare, după o oră și jumătate să întoarceți preparatele pentru a asigura pătrunderea uniformă a fumului, dacă afumarea se face pe rafturi.
 • Se recomandă consumul preparatelor după aproximativ 30-60 min de la finele procesului de afumare.
 • Putem presa produsele afumate după ce le scoatem din afumătoare între două tocatoare (blaturi), peste care se așează o greutate mare, pentru a le da un aspect uniform.
 • Macerarea se poate face până la 5 zile într-un ambient răcoros sau în 5 ore dacă introducem produsele în pungi vidate.
 • Păstrarea la rece se poate face timp îndelungat dacă folosim pungi vidate.
 • Întotdeauna utilizează afumătoarea într-un spațiu deschis pentru a evita orice probleme legate de incendiere (temperatura crescută într-un spațiu închis poate genera într-o funcționare necorespunzătoare).
Urmăreşte clipurile pentru a te convinge...