parallax background

CUM FUNCȚIONEAZĂ

În continuare îți prezentăm principiul de funcționare al afumătorilor BRADLEY SMOKER™, ce sunt controlate electric iar pentru producerea fumului se folosesc biscuiți din lemn tocat din diferite esențe precum cireș, stejar, măr, arțar, nuc, anin, mesquite, hicori, amestec special, pacific, whiskey și stejar. La fabricarea lor se folosește o presiune foarte înaltă și o cantitate insignifiantă de aditiv alimentar (colagen).

Arderea unui biscuit pentru strict 20 de minute reprezintă secretul unui fum curat. Fiecare biscuit utilizat, este împins ușor de către sistemul automat al generatorului într-un bol cu apã și înlocuit cu unul nou (NU ÎNCERCA să refoloseşti biscuiţii deja arşi din bolul cu apă). Ciclul continuă atât timp cât generatorul este încărcat cu biscuiți (până la 9 ore de afumare fără întreruperi).

Așadar într-o oră, afumătoarea BRADLEY SMOKER™ consumă doar trei biscuiți. Procesul de afumare al cărnii durează în medie 3 ore, iar la pește și fructe de mare o oră. De asemenea putem afuma în 20-30 de minute brânzeturi, legume, fructe, în funcție de preferințele fiecăruia. Costul biscuiților pentru o oră de afumare este de aproximativ 7 lei și poate scade în funcție de aroma și cantitatea achiziționată. Consumul de energie electrică pentru producerea fumului și încălzirea cuptorului este de 525-625W/h.

parallax background
 
CARNEA, PEȘTELE PRECUM ȘI CELELALTE ALIMENTE TREBUIE ZVÂNTATE ÎNAINTE DE A FI INTRODUSE LA AFUMAT.
 

DE CE DOAR 20 DE MINUTE?

Încingerea biscuiților din lemn timp de maxim 20 de minute, garantează o aromă pură și o savoare excepțională preparatului. Tehnologia Bradley în comparație cu afumătorile convenționale elimină următoarele dezavantaje:
  • Arderea necontrolată produce un fum greu și amărui ce distruge gustul preparatelor, impregnându-le cu o aromă apăsătoare și iritantă. Acesta fiind unul dintre motivele pentru care multe persoane nu preferă consumul de alimente afumate.
  • Odată ajuns la o temperatură foarte ridicată, lemnul începe să emane numeroase substanțe toxice care pot dăuna grav sănătății.

SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM!

  • Preparatele realizate în propria gospodărie, doar din ingrediente 100% naturale, fără conservanți sau alte substanțe, vor fi mereu superioare celor din comerț din absolut toate punctele de vedere.
  • Nu trebuie să afumăm alimentele în cantități mari, pentru că în timp se dezhidratează și își pierd savoarea.
  • Întreținearea afumătorii reprezintă un pas foarte important, deoarece prezența reziduurilor alterează calitatea și savoarea alimentelor. Incinta se curăță imediat după fiecare utilizare cu un detergent de bucătărie pulverizabil, generatorul se curăță de eventuale resturi de biscuiți, iar plita de ardere a biscuiților se poate curăța perioadic cu o bandă abrazivă de granulație mică.
  • Afumarea la rece este una dintre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor, eliminând necesitatea utilizării conservanților artificiali.

SFATURI UTILE:

  • Afumătoarea BRADLEY se folosește în locuințele individuale, pensiuni, zone acoperite (terase), magazii neetanșe și lipsite de umiditate.
  • O folosim pe terase pentru că în partea superioară afumătoarea are un orificiu de evacuare cu sistem de obturare reglabilă, care poate păstra/ elimina fumul după placul utilizatorului.
  • Putem afuma alimentele după cum dorim, atât pe rafturi cât și vertical, agațate de cârlige.
  • Pentru a crea o circulaţie a fumului în afumătoare, este bine să deschidem la jumătate şibărul de sus.
  • Este indicat în timpul procesului de afumare, după o oră și jumătate să întoarceți preparatele pentru a asigura pătrunderea uniformă a fumului, dacă afumarea se face pe rafturi.
  • Se recomandă consumul preparatelor după aproximativ 30-60 min de la finele procesului de afumare.
  • Putem presa produsele afumate după ce le scoatem din afumătoare între două tocatoare (blaturi), peste care se așează o greutate mare, pentru a le da un aspect uniform.
  • Macerarea se poate face până la 5 zile într-un ambient răcoros sau în 5 ore dacă introducem produsele în pungi vidate.
  • Păstrarea la rece se poate face timp îndelungat dacă folosim pungi vidate.
  • Întotdeauna utilizează afumătoarea într-un spațiu deschis pentru a evita orice probleme legate de incendiere (temperatura crescută într-un spațiu închis poate genera într-o funcționare necorespunzătoare).
Urmăreşte clipurile pentru a te convinge...